Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

Το διαχωριστικό τείχος




Ο Σαχράουι ποιητής και ακτιβιστής Μοχάμεντ Σουιλάμαν μιλά για το μεγαλύτερο ναρκοθετημένο τείχος του κόσμου και πώς χωρίζει εδώ και τριάντα τόσα χρόνια τις οικογένειες των Σαχράουι. 
Το βίντεο είναι του Joshua Campbell​. Ο Joshua πήγε με τους μαθητές του σε μια τεράστια φιλανθρωπική εκδήλωση "Free the children", με κύριο χορηγό μια Καναδική εταιρία λιπασμάτων, τη μεγαλύτερη παγκοσμίως, σύμφωνα με την ιστοσελίδα τους. Στην ιστοσελίδα τους, εκτός από το μέγεθός τους, κομπάζουν και για το ανθρωπιστικό τους έργο. 

Ο Joshua όμως ξέρει ότι πίσω από την PotashCorp, το μέγεθος και το ήθος της, κρύβεται μια παράνομη 40ετής στρατιωτική κατοχή. Ο Joshua επισκέφτηκε τους προσφυγικούς καταυλισμούς των Σαχράουι στη νοτιοδυτική Αλγερία, γύρισε στον Καναδά και επιδόθηκε στην ενημέρωση της ευρύτερης τοπικής κοινωνίας, του πολιτικού κόσμου, των μετόχων της PotashCorp, των ΜΜΕ κτλ σε μια προσπάθεια να ανακόψει την παράνομη εκμετάλλευση των φυσικών πόρων της Δυτικής Σαχάρας από το Μαρόκο με την υπόθαλψη του Καναδά. Ο αγώνας του έχει ήδη σημαντικά αποτελέσματα. Δεν έχει τελειώσει. Έχει γίνει όμως, όπως και τόσων άλλων φίλων της Δυτικής Σαχάρας, πρότυπο. 

https://www.indiegogo.com/projects/growing-deception#

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ εκφραστείτε κόσμια!