Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Καταστροφικές πλημμύρες στους προσφυγικούς καταυλισμούς




17/10/2015
Έβρεξε πολύ χτες στους προσφυγικούς καταυλισμούς των Σαχραουί στη νοτιοδυτική Αλγερία. Πάρα πολύ. Η πυροσβεστική της φιλόξενης χώρας αντλούσε νερά όλη νύχτα. Οι ζημιές θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να διορθωθούν. Ήδη η ανθρωπιστική βοήθεια έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια κατά περισσότερο από 50% λόγω κρίσης και ο υποσιτισμός, που οι Σαχραουί είχαν κατορθώσει να κρατήσουν έξω από την κοινωνία τους για τρεις δεκαετίες, τώρα χτυπάει συναγερμό.


Τα καλά της ιστορίας είναι ότι οι Σαχραουί, νομάδες γαρ, δεν πιάνονται στην κατασκευή σκηνών (χάιμα) και ότι δεν έχουν έπιπλα - καθόλου - οπότε, δε θα τους φουσκώσουν. Το καλύτερο όμως είναι... άλλη μια μέρα με ΝΕΡΟ για τους μικρούς μας φίλους που γύρισαν από τις φιλόξενες οικογένειες της Ευρώπης και της Αμερικής, όπου έμαθαν κολύμπι!!

Ενημέρωση 26/10/2015


Δυστυχώς οι βροχοπτώσεις συνεχίστηκαν με αμείωτη ένταση τις επόμενες ημέρες. Η Σαχραουί Ερυθρά Ημισέληνος (το αντίστοιχο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού) εκτιμά ότι καταστράφηκαν ολοσχερώς περισσότερες από 5.000 οικογενειακές εστίες, αφήνοντας εκτεθειμένους 25.000 ανθρώπους. Οι προμήθειες τροφίμων σχεδόν όλων των προσφύγων χάθηκαν. 


Η καταμέτρηση των ζημιών δεν έχει ολοκληρωθεί. Ελπίζουμε να έχει κλείσει ο κύκλος των καταιγίδων. Ευχόμαστε οι άνθρωποι να φιλέψουν τους πεινασμένους λίγο ψωμί και ρύζι και φασόλια για να μην πεθάνουν από την πείνα. Ευχόμαστε να τους ρίξουν μια κουβέρτα για να μην πεθάνουν απ' το κρύο. Ευχόμαστε να τους δώσουν ένα νέο τσίγκο για να βάλουν από κάτω το κεφάλι τους.


















































































































































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ εκφραστείτε κόσμια!