Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

23/03




Ενώ οι στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονταν στη Δυτική Σαχάρα έχουν μετακινηθεί ανατολικά κοντά στο Τείχος, σήμερα κατέφτασαν από το Μαρόκο στην Ελ Ααγιούν αεροπορικώς οι πρώτες ενισχύσεις. 1.200 περίπου στρατιώτες των μονάδων διοίκησης, επικοινωνιών, υλικοτεχνικής υποστήριξης, εξουδετέρωσης βομβών και υποστήριξης αεροπορικής ανάπτυξης. Χτες έφτασαν ελικόπτερα τύπου CD-47D, αεροσκάφη F-16 και C-130 και ραντάρ.
Τα Η.Ε. απαίτησαν από το Μαρόκο, σύμφωνα με τη σημερινή μεσημεριανή συνέντευξη τύπου, να συμμορφωθεί προς τις διεθνείς νομικές υποχρεώσεις του. Τα μέλη της MINURSO "θα πρέπει, όποτε το κρίνει απαραίτητο ο ειδικός απεσταλμένος του Ο.Η.Ε. να μπορούν να εισέρχονται, να διαμένουν και να αναχωρούν από την περιοχή αποστολής τους".
Η πρόεδρος του Συμβουλίου Ειρήνης και Ασφάλειας της Αφρικανικής Ενότητας, κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του Ο.Η.Ε. να αναλάβει πλήρως τις ευθύνες του, ενεργώντας υπό το Κεφάλαιο 7 της Χάρτας των Η.Ε. "Ενέργειες σε περίπτωση απειλής εναντίον της Ειρήνης, Διαταράξεως της Ειρήνης και Επιθετικών Πράξεων", (σ.σ. αφήνοντας πίσω του το Κεφάλαιο 6 "Ειρηνική Διευθέτηση Διαφορών").

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ εκφραστείτε κόσμια!