Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Ερωτήσεις προς την Κομισιόν




Τέσσερις ευστοχότατες κοινοβουλευτικές ερωτήσεις κατέθεσε από κοινού με άλλους συναδέλφους του διαφόρων παρατάξεων και χωρών ο Νεοκλής Συλικιώτης. Οι βουλευτές ρώτησαν την Κομισιόν:
1. Αφού η απόφαση της 10 Δεκεμβρίου 2015 έχει ισχύ από τη δημοσίευσή της, ποια μέτρα έχουν ληφθεί για την εφαρμογή της και την επαναδιαπραγμάτευση της ακυρωμένης συμφωνίας με το Μαρόκο, αλλά και ποια μέτρα έχουν ληφθεί για την ανάκτηση των χαμένων δασμών.
2. Κατά πόσο τα προϊόντα που παράγονται στη Δυτική Σαχάρα εξακολουθούν να εξάγονται στην ΕΕ στο πλαίσιο της συγκεκριμένης συμφωνίας και οι παράνομα εγκατεστημένοι εξαγωγείς να θεωρούνται εγκεκριμένοι.
3. Αν το Συμβούλιο και η Επιτροπή συμφωνούν με τις απόψεις του Δικαστηρίου περί κατοχής της Δυτικής Σαχάρας από το Μαρόκο και ποια συμπεράσματα συνάγει η Ύπατη Εκπρόσωπος σχετικά με τις συμβατικές σχέσεις ΕΕ-Μαρόκου.
4. Στον χάρτη του ιστότοπου της ΓΔ Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων της Επιτροπής ο χάρτης του Μαρόκου περιλαμβάνει το έδαφος της Δυτικής Σαχάρας, χωρίς να γίνεται αναφορά σε αυτή. Επιβεβαιώνεται ότι η Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ) θεωρούν ότι η επικράτεια του Μαρόκου περιλαμβάνει τη Δυτική Σαχάρα; Ποιους κανόνες εφαρμόζει για τη γραφική απεικόνιση; Μπορεί να επιβεβαιώσει ότι το Γραφείο Τροφίμων και Κτηνιατρικών Θεμάτων, το οποίο έχει προγραμματίσει τέσσερις ελέγχους στο Μαρόκο για το 2016, δεν θα επισκεφθεί τα κατεχόμενα εδάφη των Σαχράουι;

Με μεγάλη ανυπομονησία περιμένουμε τις απαντήσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ εκφραστείτε κόσμια!