Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Συμπληρώνοντας την εικόνα




Στην κατεχόμενη από το Μαρόκο Δυτική Σαχάρα, οι ξένοι ανταποκριτές απελαύνονται, οι συγκεντρώσεις απαγορεύονται, οι διαδηλωτές φιμώνονται, οι δημοσιογράφοι συλλαμβάνονται, οι φυλακισμένοι βασανίζονται, οι βασανισμένοι δολοφονούνται και οι δολοφονημένοι εξαφανίζονται.
Κι όμως, οι Σαχράουι πολίτες εξακολουθούν να βγαίνουν στους δρόμους για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους - από την εργασία μέχρι την αυτοδιάθεση - και μπορούν πια με τα κινητά και το ίντερνετ να διαδίδουν την είδηση, αν και χωρίς σύστημα.
Το Witness, σε συνεργασία με το FiSahara, προσπαθούν να συλλέξουν πληροφορίες από κάθε πηγή (facebook, twitter, blogs, whatsapp κτλ), να εξακριβώσουν τον τόπο και το χρόνο των συμβάντων και να δημιουργήσουν μια πλήρη, ενημερωμένη, επιστημονική βάση δεδομένων. 
Η σελίδα περιέχει ήδη αρκετό υλικό για ακαδημαϊκές εργασίες, αλλά μια βόλτα στο χάρτη, ενδεικτική της καθημερινότητας των Σαχράουι, παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για κάθε ενεργό πολίτη, ακαδημαϊκό ή ακτιβιστή, βολεμένο ή ανήσυχο, ειρηνιστή ή μαχητή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ εκφραστείτε κόσμια!