Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Ανθρώπινα Δικαιώματα




Μαρόκο και την υπό Μαροκινή Κατοχή Δυτική Σαχάρα
(τα πιο πρόσφατα "διάσημα" νέα, για χάρη της ημέρας)

Μετά τη διεθνή κατακραυγή και την εκστρατεία πολλών οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων

- η Μαροκινή "δικαιοσύνη" αθώωσε τις κοπελίτσες που κινδύνευαν με φυλάκιση λόγω φιλιού, αναθέτωντας στις οικογένειές τους να τις συμμορφώσουν!

- το κρατικό κανάλι που έδινε συμβουλές μακιγιάζ για την κάλυψη μωλώπων από ενδοοικογενειακή βία, ζήτησε συγνώμη.

- οι πολιτικοί κρατούμενοι του Γκντέιμ Ιζίκ, του ειρηνικού καταυλισμού διαμαρτυρίας που έστησαν οι Σαχράουι τον Οκτώβριο του 2010 λίγα χιλιόμετρα έξω από την πρωτεύουσα Ελ Ααγιούν, θα δικαστούν τελικά από πολιτικό δικαστήριο στις 26 Δεκεμβρίου, όταν όλοι οι διεθνείς παρατηρητές θα χωνεύουν τη γαλοπούλα.

Οι συλληφθέντες για τα γεγονότα στο Γκντέιμ Ιζίκ καταδικάστηκαν από στρατιωτικό δικαστηρίο, με στημένες κατηγορίες. Ένας συνέληφθη για το θάνατο αστυνομικού που σκοτώθηκε όταν οι δυνάμεις καταστολής ισοπέδωσαν τον καταυλισμό, αλλά συνελήφθη προκαταβολικά την προηγούμενη μέρα!!! Οι καταγγελίες ότι οι ομολογίες αποσπάστηκαν μέσω βασανισμού σύμφωνα με όλες τις διεθνείς οργανώσεις, δεν ερευνήθηκαν ποτέ.

(Ο απίστευτος πίνακας "Η σφαγή του Gdeim Izik" είναι του σπουδαίου Σαχράουι Mohamed Moulud Yeslem, περισσότερο γνωστού για την προσπάθειά του να συγκεντρώσει δέκα εκατομμύρια χειροποίητα λουλούδια για την εκστρατεία "Για κάθε νάρκη, ένα λουλούδι - Por cada mina una flor".)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ εκφραστείτε κόσμια!