Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Δύο νεκροί και πέντε τραυματίες από έκρηξη αντιαρματικής νάρκης στα κατεχόμενα εδάφη της Δυτικής Σαχάρας





Επτά ακόμη άνθρωποι προστέθηκαν την προηγούμενη Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου στο μακρύ κατάλογο των θυμάτων ναρκών στην περιοχή κατά μήκος του Τείχους της Ντροπής. 


Το ατύχημα σημειώθηκε στην περιοχή Σακία Ουάδ Νταάμπ της επαρχίας Αουσέρ, στα κατεχόμενα εδάφη της Δυτικής Σαχάρας. Τα θύματα επέβαιναν σε ένα όχημα 4x4 που πάτησε και ενεργοποίησε τη νάρκη. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν επειγόντως στο νοσοκομείο Χασάν ΙΙ της κατεχόμενης πόλης Ντάκλα, ενώ οι νεκροί υποβλήθηκαν σε νεκροψία για να καταγραφούν στο επίσημο αρχείο θυμάτων ναρκών που διατηρούν οι Μαροκινές Αρχές.

Τα θύματα δεν έχουν αναγνωριστεί και η υπόθεση παραμένει ανοιχτή τόσο στο επίπεδο αυτό, όσο και στη διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες συνέβη το τραγικό δυστύχημα.
Μέχρι σήμερα, μέσα στο 2015 έχουν σημειωθεί τέσσερα ατυχήματα με νάρκες, δύο σε κάθε πλευρά του τείχους, με 14 συνολικά θύματα, 3 από τα οποία απεβίωσαν. 

Από την πλευρά των κατεχόμενων εδαφών, το πρώτο ατύχημα του 2015 συνέβη στις 4 Ιανουαρίου, όταν τραυματίστηκε ένας Μαροκινός στρατιώτης, 33 ετών, λοχίας της Ειδικής Μονάδας Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων, στην ίδια επαρχία, στην περιοχή Μπιρ Γκουεντούζ.

Από την πλευρά των απελευθερωμένων εδαφών, το πρώτο δυστύχημα σημειώθηκε στις 25 Ιανουαρίου, με τέσσερις τραυματίες, εκ των οποίων ο ένας θανάσιμα, όταν μια νάρκη προκάλεσε έκρηξη που διέλυσε το 4x4 όχημα στην περιοχή Μιγιέκ, κοντά στα σύνορα με τη Μαυριτανία. Την πρώτη Φεβρουαρίου, δυο νεαροί Σαχραουί τραυματίστηκαν σοβαρά όταν εξερράγη η βόμβα διασποράς που επεξεργάζονταν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ εκφραστείτε κόσμια!