Τρίτη 21 Απριλίου 2015




Στις 4 Απριλίου 2015 πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Τροκαντερό του Παρισιού συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υπεράσπιση της Δυτικής Σαχάρας. Αυτή η περιοχή του κόσμου που βρίσκεται υπό Μαροκινή διοίκηση, ιδιαιτέρως ποθητή για τους φυσικούς της πόρους, απαιτεί την αυτοδιάθεσή της.

Οι διαδηλωτές απαιτούν πρωτίστως την παραμονή της Αποστολής των Ηνωμένων Εθνών στη Δυτική Σαχάρα και την επέκταση των αρμοδιοτήτων της στην επιτήρηση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ζητούν επίσης να διεξαχθεί σύντομα το δημοψήφισμα για την αυτοδιάθεσή τους.


Στις φωτογραφίες διακρίνουμε επίσης πανό με αιτήματα για απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων, όσων δηλαδή το Μαρόκο έχει φυλακίσει για τα πολιτικά τους πιστεύω που απλώς αντιτίθενται στα συμφέροντά του και κατάργηση του 2.720 χλμ στρατιωτικού τείχους που χωρίζει με 7.000.000 νάρκες το λαό των Σαχραουί στα δύο.

Η MINURSO, αποστολή των Ηνωμένων Εθνών για το Δημοψήφισμα στη Δυτική Σαχάρα, εκτός του ότι δεν έχει πραγματοποιήσει το πολυπόθητο δημοψήφισμα εδώ και 24 χρόνια, είναι από τις ελάχιστες αποστολές των Ηνωμένων Εθνών παγκοσμίως που δεν έχουν ρόλο επιτήρησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις περιοχές αρμοδιότητάς τους. Κάτι που επιτρέπει στο Μαρόκο να εκδιώκει τους ξένους δημοσιογράφους, να φυλακίζει, απαγάγει, δολοφονεί τους ντόπιους και να παραβιάζει ποικιλοτρόπως τις διεθνείς συμβάσεις. Η ψήφος που εδώ και χρόνια στερεί αυτή την προστασία από τους Σαχραουί, είναι η ψήφος της Γαλλίας!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ εκφραστείτε κόσμια!