Τρίτη 21 Απριλίου 2015






Η γυναίκα – σύμβολο της αντίστασης των Σαχραουί, Αμινατού Χαϊντάρ ζητά από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί για την εξάπλωση των αρμοδιοτήτων της MINURSO (Αποστολή των ΗΕ για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στη Δυτική Σαχάρα) ώστε να περιλαμβάνουν την επιτήρηση, προστασία και καταγραφή της κατάστασης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Δυτική Σαχάρα.

Ζήτησε επίσης από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα να εντατικοποιήσει τις επισκέψεις των απεσταλμένων της στη Δυτική Σαχάρα και να στείλει μια αποστολή να διερευνήσει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Σαχραουί που διαπράττονται από το Μαρόκο στα κατεχόμενα εδάφη της Δυτικής Σαχάρας εξαιτίας του αιτήματός τους για αυτοδιάθεση του λαού των Σαχραουί.

Η κ. Χαϊντάρ, Πρόεδρος της Σαχραουί Ομοσπονδίας Υπεράσπισης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (CODESA) βρίσκεται σε επίσκεψη εργασίας λίγων ημερών στις ΗΠΑ, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ρόμπερτ Φ. Κένεντυ, για να ενημερώσει την κοινή γνώμη της Αμερικής για τις σοβαρές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το Μαρόκο έναντι των ανυπεράσπιστων Σαχραουί πολιτών στα κατεχόμενα εδάφη της Δυτικής Σαχάρας.

Συναντήθηκε με τα περισσότερα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας: ΗΠΑ, Μ. Βρετανία, Ισπανία, Νέα Ζηλανδία, Ιρλανδία και Νιγηρία. Συναντήθηκε επίσης με το Διευθυντή του Γραφείου του Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών, τον Διευθυντή των ειρηνευτικών αποστολών και μέλη της Ύπατης Αρμοστείας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ εκφραστείτε κόσμια!