Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Οι γυναίκες στα κατεχόμενα από το Μαρόκο εδάφη της Δυτικής Σαχάρας


Με τέτοιο κόστος, χωρίς απόκριση, κι όμως ΑΥΤΕΣ μιλάνε.

Εμείς... σιωπούμε (!), μολονότι η φωνή μας είναι και αποτελεσματική και ασφαλής



Οι γυναίκες στα κατεχόμενα από το Μαρόκο εδάφη της Δυτικής Σαχάρας υφίστανται βασανιστήρια, κακοποιήσεις, βιασμούς, επιθέσεις, απαγωγές, φυλακίσεις, προσβολές και κάθε είδους διακρίσεις για τον απλό λόγο ότι είναι Σαχραουί καταγωγής. Για να "νομιμοποιήσει" τα εγκλήματά του, το Μαρόκο ισχυρίζεται ότι οι διαδηλωτές πετάνε πέτρες ενάντια στις δυνάμεις της τάξης, κάτι που απέχει πολύ από την αλήθεια.



Παρά τις βιαιότητες που υφίστανται, αντιστέκονται και συνεχίζουν να αγωνίζονται για μια ελεύθερη Δυτική Σαχάρα όπου άντρες και γυναίκες θα ζουν με ισότητα, αξιοπρέπεια και ανθρώπινα δικαώματα. Αγωνίζονται για να δώσουν τέλος στην παράνομη Μαροκινή κατοχή και για την ελεύθερη αυτοδιάθεση του λαού των Σαχραουί μέσω ενός δημοψηφίσματος για την αυτοδιάθεση. Το κύριο εμπόδιο παραμένει η αδιαλλαξία του Μαροκινού κατακτητή που συντηρείται με την συνενοχή και τη στήριξη των κυβερνήσεων της Ισπανίας και της Γαλλίας.

Αυτές οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων συνεχίζονται πέρα από κάθε διεθνή παρατήρηση. Ακόμα και της διεθνούς επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού που εγγυάται την εφαρμογή των Συμβάσεων της Γενεύης. Τα Ηνωμένα Έθνη βρίσκονται στη Δυτική Σαχάρα από τις 6 Σεπτεμβρίου 1991 αλλά εξακολουθούν να μην έχουν εκπληρώσει την πρωταρχική δέσμευσή τους, την διεξαγωγή του Δημοψηφίσματος για την Αυτοδιάθεση.

Στην ιστοσελίδα των Ειρηνευτικών Αποστολών των Ηνωμένων Εθνών αναφέρεται: "Τα ανθρώπινα δικαιώματα αποτελούν βασικό πυλώνα για τα Ηνωμένα Έθνη. Όλο το προσωπικό των Ειρηνευτικών Αποστολών αναλαμβάνει την ευθύνη να εγγυάται την προστασία και την προώθηση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά τη διάρκεια της εργασίας του". Αυτό ισχύει για όλες τις Ειρηνευτικές Αποστολές του κόσμου, εκτός από τη MINURSO που επιχειρεί στη Δυτική σαχάρα. ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ;;;


Σύλλογος Οικογενειών Κρατουμένων και Απαχθέντων Σαχραουί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ εκφραστείτε κόσμια!