Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

ΘΡΙΑΜΒΟΣ!!! ΘΡΙΑΜΒΟΣ!!! ΘΡΙΑΜΒΟΣ!!!



Το Πολισάριο δικαιώνεται από το Ανώτατο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο 

και η Συμφωνία Μαρόκου-ΕΕ ακυρώνεται! 

Ο κ. Γ. Πολυχρονάκης, ειδικός Σύμβουλος του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών INCOFRUIT – HELLAS δήλωσε:

[...] "Η συμφωνία που ονομάζεται σύνδεσης ΕΕ-Μαρόκου έληξε στις 8, Μάρ 2012, δεν αποκλείει το έδαφος της Δυτικής Σαχάρας από το πεδίο εφαρμογής της. Ως αποτέλεσμα, τα γεωργικά προϊόντα της Δυτικής Σαχάρα, όπως ντομάτες και πεπόνια, καταλήγουν στην ευρωπαϊκή αγορά χάρη στη συμφωνία με το Μαρόκο. Ως εκ τούτου, η συμφωνία έμμεσα αναγνώριζε την παράνομη παρουσία του Μαρόκου στα τρία τέταρτα του εδάφους της Δυτικής Σαχάρας, που κατέλαβε από το 1975 - παρά το γεγονός ότι ούτε ένα κράτος μέλος της ΕΕ ή οποιοδήποτε άλλο κράτος στον κόσμο αναγνωρίζει στο Μαρόκο την κυριαρχία επί του εδάφους.

Ζητούμε από τις κοινοτικές αρχές να προβούν στην άμεση εκτέλεση της αποφάσεως περί ακυρώσεως της γεωργικής συμφωνίας ελευθέρου εμπορίου μεταξύ της ΕΕ και του Μαρόκου, και από την Ελληνική Πολιτεία να παρέμβει προς τον σκοπό αυτό. Είναι γνωστό ότι είχαμε απορρίψει τους όρους της συγκεκριμένης συμφωνίας που έπληξαν σοβαρά την οικονομία των περιοχών παραγωγής των φρούτων και λαχανικών της Ε.Ε. και εμμέσως και της Χώρας μας"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ εκφραστείτε κόσμια!