Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Ο εφιάλτης των μυστικών φυλακών





...Τις πρώτες ώρες της κράτησής τους, και για 18 μέρες, κανείς δεν ήξερε που βρίσκονται και υποβάλλονταν σε αδιανόητα βασανιστήρια, ενώ βασάνιζαν επίσης τις γυναίκες και τις αδερφές τους μπροστά στα μάτια τους, για να προσθέσουν στο σωματικό μαρτύριο και το ψυχολογικό.
Όσο για τον Αμπντέλ-Σαλάμ Ομάρ, πρόεδρο της Επιτροπής για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των πολιτικών κρατουμένων, δίνει στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, το Μαροκινό καθεστώς έχει βασανίσει περισσότερους από 2.000 Σαχράουι κρατούμενους, έχει σκοτώσει 214 και έθαψε ζωντανούς άλλους 60 και ότι η κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των κρατούμενων στη Δυτική Σαχάρα πάει από το κακό στο χειρότερο, παρά τη Σύμβαση της Γενεύης για τα δικαιώματα των κρατουμένων που έχουν υπογράψει και το Μαρόκο και το Μέτωπο Πολισάριο.

...Ο πρόεδρος της Σαχράουι Οργάνωσης ενάντια στα βασανιστήρια, Μάμι Ομάρ Σαλέμ, αναφέρει ότι οι περισσότεροι Σαχράουι ακτιβιστές που έπεσαν στα χέρια του καθεστώτος γεύτηκαν την αγωνία των βασανιστηρίων, του εξευτελισμού και του θανάτου τα τελευταία 40 χρόνια και 500 από αυτούς έχουν εξαφανιστεί μυστηριωδώς χωρίς να αφήσουν ίχνη μέχρι σήμερα.
Και το Μαρόκο εξακολουθεί πάντα να βασανίζει τους φυλακισμένους παρά τις διεθνείς συμβάσεις, όπως μαρτυρά η παρουσία 70 κρατουμένων που βασανίστηκαν συστηματικά, επιπλέον των εξαφανισμένων.
Γιατί, όσο αυξάνεται η διεθνής πίεση για επισκέψεις στις φυλακές, τόσο το Μαρόκο φτιάχνει νέες, μυστικές, σε όλες τις κατεχόμενες πόλεις όπου τα βασανιστήρια ασκούνται κατά κόρον.


http://plan-paix-onu.blogspot.gr/2016/02/le-cauchemar-des-prisons-secretes-de.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ εκφραστείτε κόσμια!