Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Όχι στη Ντάχλα



"[...] η επιλογή του τόπου, ήταν μία πολύ στοχευμένη επιλογή": πολύ στοχευμένη πράγματι...! Είναι εντυπωσιακό, αλλά δύσκολο να το παρατηρήσει κανείς... "το 27 Crans Montana Forum, άνοιξε τις πύλες του, στην πόλη Ντάχλα της Δυτικής Σαχάρας". Και τότε, τι δουλειά έχει να ανακοινώνει ότι "Το Μαρόκο, ήθελε να δείξει στην Αφρική τον δρόμο για μεγαλύτερη ανάπτυξη";
Αυτή η ιστορία έχει πολλή περισσότερη είδηση απ' όση φαίνεται. Η πόλη Ντάχλα της Δυτικής Σαχάρας, όπως και οι περισσότερες περιοχές (περίπου το 80%) της Δυτικής Σαχάρας, βρίσκονται από το 1975 υπό Μαροκινή κατοχή. 
Το Crans Montana Forum, το οποίο, κατά τα λοιπά, είναι "ταγμένο σε ένα πιο ανθρώπινο και αμερόληπτο κόσμο", δεν κάνει πουθενά λόγο για Δυτική Σαχάρα. Αναφέρεται στη Ντάχλα, ως Μαροκινή. Και πώς θα μπορούσε άλλωστε; Αφού ο στόχος είναι να παραπλανήσουν την παγκόσμια κοινότητα - συμπεριλαμβανομένων των συμμετεχόντων στο συνέδριο, ότι η Ντάχλα και το υπόλοιπο έδαφος της Δυτικής Σαχάρας ανήκουν στο Μαρόκο. 
Η περσινή διεξαγωγή του συνεδρίου στη Ντάχλα σήκωσε θύελλα αντιδράσεων από κυβερνήσεις και οργανώσεις, με τον ίδιο τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, κ. Μπαν Κι-Μουν, να ανακοινώνει σχετικά με τη συμμετοχή του ιδίου ή των Η.Ε. στις 14 Μαρτίου: "Ενώ η Ντάχλα αναφέρεται στο ενημερωτικό υλικό ως πόλη του Μαρόκου, το οριστικό καθεστώς της Δυτικής Σαχάρας είναι αντικείμενο της διαπραγματευτικής διαδικασίας που διεγάγεται υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα, σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών."http://www.un.org/sg/offthecuff/index.asp?nid=3875
Πόσο ωραίο ακούγεται για παράδειγμα... "Ο Γιώργος διοργανώνει βραδιές ποίησης με φιλανθρωπικό σκοπό!", αρκεί να μην ξέρεις ότι πραγματοποιούνται στην περιουσία που έκλεψε (εξ ορισμού δια της βίας) από το γείτονά του, τον Θανάση..;!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ εκφραστείτε κόσμια!