Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

RESPEITO!



Στη Συνέλευση των Κοινοβουλίων της Ένωσης για τη Μεσόγειο, στο Μαρόκο συμμετείχαν οι κ.κ. Θέμης Μουμουλίδης (βουλευτής Κοζάνης, ΣΥΡΙΖΑ) και Σοφοκλής Φυττής (βουλευτής Κερύνειας, ΔΗΚΟ). Θέμα: Μαζί για ένα κοινό μέλλον του Ευρωμεσογειακού χώρου.
"Με στόχο την ανάπτυξη των σχέσεων των Μεσογειακών Χωρών στους τομείς της ειρήνης, της διαρκούς ασφάλειας και της προστασίας του περιβάλλοντος στη Μεσόγειο, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την κοινή πολιτιστική κληρονομιά και τον δια-θρησκευτικό διάλογο, ως εργαλεία για την προώθηση της ειρήνης και την αποτροπή της ριζοσπαστικοποίησης, όπως επίσης θέματα σχετικά με τις δια-πολιτιστικές συνεργασίες και ανταλλαγές, το ζήτημα της αποτροπής της παράνομης διακίνησης πολιτιστικών αγαθών, οι κίνδυνοι από την κλιματική αλλαγή και η προστασία της Μεσογείου."
Συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι 43 κρατών, μεταξύ των οποίων ο κ. Miguel Viegas, από το Κομμουνιστικό Κόμμα της Πορτογαλίας (γαλλικάhttps://www.youtube.com/watch?v=L7NngH6ou_k, πορτογαλικάhttps://www.youtube.com/watch?v=YFKk8DDBT_4).
Οι εργασίες της Συνέλευσης διακόπηκαν για αρκετές ώρες όταν κάποιος από τους συμμετέχοντες, μίλησε μέσα τη συνεδρίαση, μέσα στην Ταγγέρη, για την κατοχή της Δυτικής Σαχάρας από το Μαρόκο. Δε μπορεί παρά να πρόκειται για παρέμβαση του κ. Viegas. Δε μπορούμε παρά να υποκλιθούμε. RESPEITO!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ εκφραστείτε κόσμια!