Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΗΛΙΑ




Το Crans Montana Forum (http://www.cmf.ch/) είναι μια Διεθνής Οργάνωση που διατείνεται ότι έχει στόχο τη δημιουργία ενός «ΠΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΟΣΜΟΥ». Από τα ιδρυτικά στελέχη του ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ. Στενός συνεργάτης η ΡΟΔΗ ΚΡΑΤΣΑ-ΤΣΑΓΚΑΡΟΠΟΥΛΟΥ. Μέλος του νεοσύστατου φόρουμ για τις Γυναίκες της Αφρικής, η ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ. Έργο τους η διοργάνωση συνεδρίων σε διάφορα σημεία του πλανήτη με τη συμμετοχή προσωπικοτήτων από το διεθνές στερέωμα. Τι μικρός που είναι ο κόσμος! 

Σημείωση: Τώρα που τελείωσε, με χαρά μπορώ να ενημερώσω ότι κανείς από τους προαναφερόμενους ΔΕΝ ΠΑΡΕΣΤΗ!!!

Η φετινή τους εκδήλωσή πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο, στην κατεχόμενη από το Μαρόκο πόλη Ντάκλα της Δυτικής Σαχάρας. Παρά τις εκκλήσεις των εκπατρισμένων ντόπιων, δεκάδων αλληλέγγυων συλλόγων και την απόσυρση της συμμετοχής των Ηνωμένων Εθνών, της Αφρικανικής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της UNESCO αλλά και κρατών που διαχώρισαν τη θέση τους αρνούμενα να συμμετέχουν στο έγκλημα, όπως η Μεγάλη Βρετανία και η ίδια η Ελβετία η οποία απαίτησε να ξεκαθαριστεί από την πλευρά των διοργανωτών ότι δεν έχουν καμιά σχέση με το επίσημο κράτος, η διοίκηση του φόρουμ επιμένει ότι από όλους τους τόπους, ο καταλληλότερος είναι αυτός. Αναφέρεται μάλιστα ως Ντάκλα του Μαρόκου, μολονότι κανείς, εκτός από το Μαρόκο, δεν αναγνωρίζει ότι τα κατεχόμενα εδάφη της Δυτικής Σαχάρας ανήκουν στο Μαρόκο. Τους διαφεύγουν σειρά αποφάσεων και Διεθνών Συμβάσεων.
Χτες, ο Πρόεδρος του Φόρουμ ανακοίνωσε από το Ραμπάτ, πρωτεύουσα του Μαρόκου ότι οι φωνές διαμαρτυρίας ανήκουν σε πολιτικούς αντιπάλους που αντιτίθενται «ΣΤΗΝ ΕΔΑΦΙΚΗ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΑΡΟΚΟΥ» και γι’αυτό δεν τον ενδιαφέρουν. Αρνείται, παρόλ’αυτά να απαντήσει στο αίτημα των Σαχραουί να τους κοινοποιηθεί η λίστα των συμμετεχόντων!


Το Φόρουμ υποστηρίζει ότι δουλεύει για να φέρει την αλλαγή: «Ο μόνος σκοπός των κυβερνήσεων πρέπει να είναι η ΕΙΡΗΝΗ, η ΕΥΤΥΧΙΑ των ανθρώπων τους, ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, η ΑΣΦΑΛΕΙΑ των τροφίμων και η δημόσια ΥΓΕΙΑ. Το 2015, αφιερώνουν τις εκδηλώσεις τους στην Αφρική. “Σκοπός του φόρουμ είναι να δημιουργήσει μια ευκαιρία για τους υψηλού επιπέδου αντιπροσώπους της Αφρικής και του υπόλοιπου κόσμου να αλληλεπιδράσουν και να ανταλλάξουν σχέδια και οράματα για το μέλλον με τους ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ”. Τι ΘΡΑΣΟΣ!
Μάλιστα το Φόρουμ για τις Γυναίκες της Αφρικής αφιερώνεται στη μνήμη του ΝΕΛΣΟΝ ΜΑΝΤΕΛΑ, ο οποίος όμως επανειλημμένα είχε αναφερθεί στο ζήτημα της Δυτικής Σαχάρας. Τι ΕΙΡΩΝΙΑ! Και αυτό τους διαφεύγει: 

«Για μια ακόμα φορά, επιβεβαιώνουμε την αλληλεγγύη μας στο λαό της Αραβικής Λαϊκής Δημοκρατίας των Σαχραουί στον αγώνα τους για την επίτευξη της ελευθερίας και της αυτοδιάθεσης που τους ανήκουν δικαιωματικά.» Νέλσον Μαντέλα, Ομιλία στη Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Αφρικανικής Ένωσης, 08/07/1976, Γιαουντέ

«Απευθύνουμε επίσης έκκληση η διαδικασία να παραμείνει στην κατεύθυνση της διεξαγωγής δημοψηφίσματος για το ζήτημα της Δυτικής Σαχάρας και την οριστική επίλυση αυτού του θέματος.» Νέλσον Μαντέλα, Ομιλία στο 12ο Συνέδριο Αρχηγών Κρατών του Κινήματος των Αδέσμευτων Χωρών, 02/09/1998, Ντέρμπαν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ εκφραστείτε κόσμια!