Σάββατο 15 Αυγούστου 2015

Συμπαράσταση στη Χαντί = Δικαιοσύνη για τον Χαϊντάλα




Τακμπάρ Χαντί: η Σαχραουί μάνα κουράγιο που έχασε το γιο της, Μοχάμεντ Λαμίν Χαϊντάλα στις 8 Φεβρουαρίου, μια εβδομάδα μετά την άνανδρη επίθεση που δέχτηκε από ομάδα πέντε Μαροκινών εποίκων και αφού όλο το σάπιο σύστημα της κατοχής συνέβαλε με κάθε δυνατό τρόπο ώστε ο νεαρός Σαχραουί να φύγει απ' τη μέση και μάλιστα ήσυχα, αθόρυβα.

Η Τακμπάρ Χαντί ξεκίνησε στις 15 Μαΐου απεργία πείνας με αιτήματα να διεξαχθεί ανεξάρτητη έρευνα γύρω από τις συνθήκες του θανάτου του γιου της, νεκροψία-νεκροτομή, να της αποδοθεί η σωρός προς ταφή, να τιμωρηθούν τυχόν ένοχοι που θα προκύψουν, να αποζημιωθούν οι συγγενείς της για τις επιθέσεις που δέχτηκαν με αφορμή αυτό το περιστατικό από την αστυνομία και το Μαροκινό παρακράτος και όπως κάθε αγωνιζόμενος Σαχραουί, να σταματήσει η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Σαχραουί από το Μαροκινό κατακτητή.



Η Τακμπάρ Χαντί διέκοψε την απεργία πείνας στις 19 Ιουνίου.

Τι έγινε από τότε; Πολλά. Και επίσης τίποτα. Την ίδια μέρα, και ενώ η Τακμπάρ βρισκόταν στο νοσοκομείο, η ευρωβουλευτής και γενική γραμματέας των Podemos στην Ανδαλουσία Τερέσα Ροντρίγκες,  ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει συμβολικά την απεργία πείνας της Τακμπάρ για 24 ώρες (https://www.facebook.com/PodemosAndaluciaOficial/videos/714209708684526/).

Ακολούθησαν πλήθος προσωπικοτήτων, μεταξύ των οποίων ευρωβουλευτές, μέλη κομμάτων (Podemos, Ενωμένη Αριστερά, Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία - Πράσινοι, Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά, Σοσιαλδημοκράτες, Εναλλακτικοί Εθνικιστές Καναρίων), αλληλέγγυων οργανώσεων, συνδικαλιστές, συγγραφείς, καλλιτέχνες, ποιητές, καθηγητές πανεπιστημίου, φοιτητές, εκδότες, δημοσιογράφοι, πολιτικοί κρατούμενοι και αθλητές από τη Δυτική Σαχάρα, την Ισπανία, την Αργεντινή και τη Γερμανία.
http://justiciaparahaidala.blogspot.com.es/

Στο μεταξύ η Τακμπάρ επέστρεψε έξω από το Μαροκινό προξενείο



ταξίδεψε στη Γενεύη για το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών



της κατάσχεσαν τις φωτογραφίες του γιου της (!!!!!!!!!!)



την έδιωξαν από το δρόμο έξω από το Μαροκινό προξενείο, μετεγκαταστάθηκε σε μια πλατεία, συγκεντρώνει υπογραφές......



Τι πέτυχε; Έγινε εξώφυλλο στο προφίλ κάποιων φίλων του λαού της Σαχάρας. Αυτά.

Στο μεταξύ, η ζωή στο πατρικό της οικογένειας κυλά ομαλά: Στις 8 Αυγούστου, λίγοι συγγενείς, λίγοι φίλοι και αρκετοί λεβέντες συγκεντρώθηκαν για να τιμήσουν τη μνήμη του αδικοχαμένου νέου στο εξάμηνο μνημόσυνο.























ΘΕΛΕΙΣ να κάνεις κάτι για την Σαχραουί Τακμπάρ;

Διάδωσε τον αγώνα της. Μη συμβάλλεις στην αποσιώπηση του εγκλήματος.
Στήριξε τη σελίδα συμπαράστασης στο facebook.
Στείλε μια φωτογραφία σου με ένα μήνυμα αλληλεγγύης.
Φέρε το θέμα στην οργάνωση που ανήκεις και προστεθείτε στη λίστα.
Υπόγραψε και κοινοποίησε το online αίτημα.
Γίνε κρίκος στις διαδοχικές απεργίες πείνας.
Οργάνωσε διαμαρτυρία έξω από το πλησιέστερο Μαροκινό προξενείο.

Μίλα! Θέλουν - και πετυχαίνουν - ο αγώνας των Σαχραουί να παραμένει εσωτερική τους υπόθεση. Μην τους αφήσεις. Ανήκεις στους λίγους που ξέρουν. Έχεις υποχρέωση να ενημερώσεις μέχρι να γίνουμε πολλοί, να γίνουμε όλοι. Μην υποθάλπεις τους εγκληματίες!

www.diagonalperiodico.net/blogs/grupo-juan-diaz-del-moral/la-lucha-la-saharaui-takbar-haddi-por-recuperar-cuerpo-su-hijo

http://www.elplural.com/2015/06/21/miguel-urban-releva-a-edi-escobar-en-la-huelga-de-hambre-en-apoyo-a-la-saharaui-haddi/?fb_ref=Default

http://saharauptod8.blogspot.gr/2015/06/tekbar-haddi-en-la-29-sesion-de.html

http://www.noticiasdegipuzkoa.com/2015/08/09/mundo/soportamos-la-presion-porque-al-final-el-sahara-sera-independiente

http://porunsaharalibre.org/2015/06/tekber-haddi-denuncia-el-asesinato-de-su-hijo-por-parte-de-marruecos-ante-el-consejo-de-ddhh-en-ginebra/

http://www.womeninandbeyond.org/?p=18924

http://www.laprovincia.es/canarias/2015/07/29/saharaui-reclama-cadaver-hijo-protesta/729956.html#

http://www.eldiario.es/canariasahora/sociedad/Sahara_Occidental-Marruecos-Derechos_Humanos_0_414009614.html



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ εκφραστείτε κόσμια!