Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Το Μαρόκο φλερτάρει (ή μήπως τα έχουν ήδη;) με τη Γαλλική Ακροδεξιά




Ο Πρέσβης (στις Βρυξέλλες) της Αυτού Μεγαλειότητας του Βασιλέως (του Μαρόκου)

Προς

Τον Κύριο Υπουργό των Εξωτερικών (του Μαρόκου)

Κρυπτογραφημένο

Θέμα: Αίτημα για χορήγηση Βασιλικής Χάριτος υποβληθέν υπό του Γάλλου Ευρωβουλευτή Μπρούνο Γκολνίς του Εθνικού Μετώπου (https://en.wikipedia.org/wiki/Bruno_Gollnisch).

Σε συνέχεια της σχετικής αλληλογραφίας, έχω την τιμή να σας ενημερώσω ότι, κατά τη συζήτηση που είχα στο Στρασβούργο, στις 16 Ιουλίου 2014, με τον κ. Μπρούνο Γκολνίς, Γάλλο ευρωβουλευτή (Εθνικό Μέτωπο), ο τελευταίος ζήτησε Βασιλική Χάρη για το Ρομπέρ Ρισάρ, Γάλλο υπήκοο, που είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη στο Μαρόκο για την εμπλοκή του στις τρομοκρατικές ενέργειες στην Καζαμπλάνκα στις 16 Μαϊου 2003 (όπου σκοτώθηκαν 45 άνθρωποι και τραυματίστηκαν εκατοντάδεςhttps://en.wikipedia.org/wiki/2003_Casablanca_bombings).

Ο συνομιλητής μου με ενημέρωσε ότι ο Ρομπέρ Ρισάρ έχει μετανοήσει από τότε και ότι θα ήταν διατεθειμένος, αν του δινόταν χάρη, να κάνει δήλωση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης σχετικά με τη στρατολόγησή του από τα ισλαμιστικά δίκτυα.
Ο κ. Γκολνίς είναι μη εγγεγραμμένος βουλευτής, Μέλος του Εθνικού Μετώπου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Είναι επίσης μέλος της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού, της Αντιπροσωπείας για τις σχέσεις με την Ιαπωνία στο ΕΚ.
Σ' αυτό το σημείο πρέπει να θυμηθούμε ότι το Εθνικό Μέτωπο αποτελεί μέρος πολιτικών σχηματισμών που έχουν ανέβει σε δύναμη σε πολλά κράτη-μέλη της ΕΕ. Μολονότι το Μέτωπο δεν μπόρεσε να σχηματίσει πολιτική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, παραμένει ωστόσο ισχυρό, δεδομένου του αριθμού (24 εκλεγμένοι) στα αποτελέσματα των ευρωεκλογών του Μαϊου 2014. Έχει προβλεφθεί ότι η Μαρίν Λεπέν θα επανέλθει τον ερχόμενο Δεκέμβρη για να συγκεντρώσει επαρκή αριθμό εθνικοτήτων εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να σχηματίσει ομάδα (το πέτυχε) και έτσι να καταλάβει έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Αξίζει να τονίσουμε ότι είχα ήδη στο παρελθόν επαφές με την κ. Λεπέν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Οι θέσεις της σε ό,τι αφορά τη χώρα μας είναι θετικές και εποικοδομητικές. Τα μέλη της ομάδας της ψήφισαν υπέρ του πρωτοκόλου αλιείας Μαρόκου - Ευρωπαϊκής Ένωσης (εκείνου που παραβιάζει κατάφορα τα δικαιώματα των Σαχραουί, αντιμετωπίζοντας ως φυσιολογική; νόμιμη;; αδιάφορη;;; ανύπαρκτη;;;; την κατοχή!!!) τον προηγούμενο Δεκέμβρη. Λαμβάνοντας υπόψη μελλοντικές προθεσμίες που έχουν προγραμματιστεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Αποστολή υπολογίζει να συνεχίσει τις "διακριτικές" επαφές με τους εκλεγμένους του Εθνικού Μετώπου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο πρέσβης
Μενουάρ Αλέμ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ εκφραστείτε κόσμια!